Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wat journalisten van Tofik Dibi kunnen leren

  •  
26-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jansen300.jpg
Herinnert u zich deze nog? Dibi laat Hans Jansen alle hoeken van de studio zien
Woensdag verscheen in het Algemeen Dagblad een interview met Hans Jansen. De arabist, die de vierde plaats van de PVV-lijst voor de Europese verkiezigen siert, mag daarin de langspeelplaat die hij dinsdag in het Radioprogramma De Ochtend had gehouden, nog eens dunnetjes overdoen. Zonder de geringste kritische tegenwerping krijgt Jansen een podium om de uitspraken van zijn nieuwe antisemitische vrienden van Le Front National te bagatelliseren en de abjecte uitspraak van Wilders, die minder Marokkanen in Nederland wil, te herhalen en onderstrepen.
Hoe je met kletskoekverkopers als Jansen om moet gaan, liet Tofik Dibi zien in 2009, toen de twee tegenover elkaar kwamen te zitten in een uitzending van Pauw & Witteman. Dibi laat Jansen, die naar eigen zeggen niet in de hedendaagse werkelijkheid leeft, maar in de werkelijkheid van boeken, alle hoeken van de kamer zien.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.