3

&… Wat maakt België vreedzamer dan Nederland?

Kamer: Vernietig beelden programma VUmc ... Ferry Mingele nog een jaar op tv ... VVD: Missie van Leers mislukt ... Britse petitie voor homohuwelijk: 500 duizend handtekeningen ... Oprah VS 50Cent ... Planten kunnen elkaar 'horen'

Meer nieuws van vandaag

2012 Global Peace Index from Vision of Humanity on Vimeo.

Waarom is België vreedzamer dan Nederland? – Vandaag werd bekend dat Nederland drie plaatsen is gezakt op de ranglijst van vreedzame landen. Dit jaar staat Nederland op de 28ste positie. Ondertussen is het in België vreedzamer geworden, het land belandde op de elfde plek van de ranglijst. Wat maakt België vreedzamer dan Nederland? (Volkskrant)

Kamer: Beelden programma VUmc vernietigen – De Tweede Kamer wil dat alle beelden van het VUmc die mogelijk nog in het bezit zijn van televisieproducent Eyeworks worden vernietigd. Het betreft hier alle opnames van de spoedeisende hulp. (Trouw)

Niet gevreesd, Ferry Mingele nog zeker een jaar op tv – Ferry Mingelen, parlementair journalist bij de NOS, stopt misschien na volgend jaar. Dit zei Mingelen vandaag tegen Radio 1. Mingelen is bekroond met Anne Vondelingprijs voor zijn gehele oeuvre. “Een oeuvreprijs krijgen mensen vaak aan het einde van hun carrière”, zegt verslaggever Jurgen van den Berg tegen Mingelen. “Ja, misschien wist de jury niet dat ik volgend jaar in ieder geval nog in de lucht ben. Wat ik daarna ga doen voor de NOS, dat weet ik nog niet helemaal. Ik word dit jaar wel 65 maar ze hadden zich niet hoeven haasten, want volgend jaar had het ook nog gekund.” (Volkskrant)

VVD: Missie van Leers mislukt – De VVD heeft zich dinsdag een hard oordeel geveld over het functioneren van demissionair minister voor Asiel Gerd Leers (CDA). Zijn missie om in Europa de handen op elkaar te krijgen voor strengere regels voor gezinsmigratie is mislukt, concludeerde Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen. (Metro)

Camera’s tegen bijstandsfraude – Nijmegen gaat auto’s met camera’s gebruiken bij de bestrijding van bijstandsfraude. Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt. Volgens een woordvoerster van de gemeente is het mogelijk dat een uitkeringsgerechtigde een observatiecamera op zijn of haar voordeur gericht krijgt. De beelden worden wel altijd in de openbare ruimte gemaakt. Dat gebeurt als de gemeente een signaal van fraude heeft binnengekregen. Als de beelden aanleiding geven voor nader onderzoek kan bijvoorbeeld een sociaal-rechercheur worden ingeschakeld.  Nijmegen kan met de camera’s onder meer controleren of iemand wel woont op het adres dat hij heeft opgegeven. (Telegraaf)

Cameron ontvang petitie voor homohuwelijk: 500 duizend handtekeningen – Belangenvereniging The Coalition for Marriage bood de Britse premier Cameron bij de ambtswoning op Downinstreet 10 een petitie aan die pleitte voor het homohuwelijk. De petitie was door ruim vijfhonderdduizend mensen ondertekend. (The Independent)

Griekse ‘aardappelbeweging’ wint aan kracht – De snel groeiende ‘aardappelbeweging’ in Griekenland omzeilt de traditionele distributiekanalen en organiseert de rechtstreekse verkoop tussen landbouwer en consument. (De Wereld Morgen)

Oprah gaat confrontatie met 50Cent aan – Oprah is in een interview met 50 Cent de confrontatie met hem aangegaan. De rapper heeft namelijk zijn hond naar haar genoemd, zodat hij haar buitenspel kan zetten. Daar wilde de presentatrice wel even het fijne van weten. Zo is te zien in een filmpje op de website TMZ. (De Morgen)

Planten kunnen elkaar mogelijk ook ‘horen’ – De zaden van chilipepers hebben klaarblijkelijk de mogelijkheid om planten in de buurt te kunnen ‘horen’. Zelfs wanneer hun soortgenoten zich binnen ‘gehoorafstand’ bevinden, maar in een afgesloten doos. (De Morgen)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)