37

Wat wist zij van de Teeven-deal?

Kamervoorzitter moet zich toch verantwoorden voor Teeven-deal ... Tweede Kamer gaat met Van Miltenburg in gesprek over haar rol in de bonnetjesaffaire ... Geen hoorzitting, maar 'rondetafelgesprek'

Kamervoorzitter Van Miltenburg moet toch vragen beantwoorden over haar rol in de Teeven-deal. De Tweede Kamer wil de voorzitter horen. Het gesprek zal openbaar zijn en heeft de steun van een grote meerderheid in de Tweede Kamer.

Van Miltenburg haalde een anonieme brief van een klokkenluider door de versnipperaar, zo bleek uit het onderzoeksrapport van de commissie-Oosting. Het juiste bedrag en de betalingsgegevens van de Teeven-deal stonden in die brief. Toen de Tweede Kamer op zoek was naar die informatie, was deze niet te vinden. Van Miltenburg beweert echter de brief pas voor het eerst gezien te hebben toen Nieuwsuur haar maanden later een kopie overhandigde.

Als het aan D66-leider Alexander Pechtold ligt zouden ook oud-ministers verhoord moeten worden, maar VVD-Kamerleden staken een stokje voor een uitgebreide gespreksronde en wisten deze te voorkomen. Een hoorzitting met alleen Van Miltenburg wordt het niet, dat zou een ‘te zwaar middel’ zijn. Daarom komt er een ‘rondetafelgesprek’.

Kamervoorzitter Van Miltenburg heeft inmiddels met een brief gereageerd:

Gisteren heeft de Onderzoekscommissie Ontnemingsschikking, onder leiding van de heer mr.dr. M. Oosting, haar rapport gepresenteerd.

Op 22 juni 2015 heb ik tijdens de behandeling van de Raming 2016 antwoord gegeven op de vragen die door de leden van de commissie BZK zijn gesteld naar aanleiding van de uitzending van Nieuwsuur, waarin de procedure anonieme brieven ter sprake kwam. De Handelingen van dit wetgevingsoverleg treft u hierbij aan.

Ondanks deze uitgebreide gedachtewisseling kan ik mij voorstellen dat er nog vragen leven bij de leden van de Commissie VenJ. Hierbij laat ik u weten dat ik graag bereid ben deze te beantwoorden voorafgaand aan het debat over het rapport.

De anonieme brief lezen, kun je hier.

Lees ook op Joop: Fred T zat fout met deal Cees H

Geef een reactie

Laatste reacties (37)