Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Water wegtrappen in Manhattan

  •  
03-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BikersNYSandy.jpg
De laatste vier uur van New York totdat Sandy het licht uit deed ... Marathonrenners melden zich als vrijwilliger
Wie in de stad blijft die iedereen verlaat, heeft wat. In dit geval bijzonder filmmateriaal van een Manhattan dat langzaamaan verdrinkt in massa’s water. Terwijl hotels de zandzakken voor de deur zetten en mensen uit de wereldstad wegvluchtten voor orkaan Sandy, maakten een groepje fietsvrienden zich klaar voor de fietstocht van hun leven. Gehuld in knalgele regenpakken trokken ze vier uur lang op de fiets door Manhattan.
De ‘bikers’ legden vast hoe massa’s water de straten van New York overspoelden. Op sommige plekken kwam het water tot boven hun heupen. De enige verlichting kwam op een gegeven moment alleen van geparkeerde brandweerwagens. Vlak nadat de stroom overal uitviel besloten de jongens ook maar een droog plekje op te zoeken.
Nieuwe missie na gecancelde marathon
Burgemeester Bloomberg heeft gisteren tot grote ontsteltenis de marathon van New York moeten afblazen. Terwijl de Nederlandse ex-prof schaatser Erben Wennemars ter plekke een Nederlandse versie van het loopevenement probeert te organiseren, hebben 40 Amsterdammers een andere missie bedacht. Net als vele renners uit andere landen zetten ze zich nu in als vrijwilliger om de stad er weer bovenop te helpen. Gistermiddag werd de Facebookpagina New York Runners in Support of Staten Island opgericht. Vanochtend bespraken deze renners bij het ontbijt de opruimlogistiek.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.
RTEmagicC_rennerslogistiek.jpg

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.