Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wc-deksel naar beneden tegen corona

  •  
13-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
wc

© cc-foto: Stefano Ferrario

Natuurlijk: regelmatig je handen wassen, geen handen schudden en anderhalve meter afstand houden zijn belangrijke maatregelen om te voorkomen dat je besmet raakt met het coronavirus. Maar het helpt ook om het wc-deksel dicht te doen bij het doorspoelen, verklaart viroloog Steven Van Gucht tegenover de VRT.
"“Er is aangetoond dat het virus zich ook in kleine mate via uitwerpselen verspreidt. Daarom is het belangrijk dat je het deksel van de wc steeds naar beneden doet voor je doorspoelt, zeker bij toiletten in openbare ruimtes. Tijdens het doorspoelen, kunnen er immers wolken ontstaan die viruspartikels bevatten en het is belangrijk dat die in de pot blijven en niet de ruimte invliegen. Na een toiletbezoek moet je dan uitgebreid je handen wassen.”"
Daarnaast wijst Van Gucht op het belang van goede ventilatie. In de buitenlucht loop je veel minder kans op een besmetting dan binnen, blijkt uit onderzoek. Zeker als je in een afgesloten ruimte zit die niet wordt geventileerd lijkt het risico groot. Daarom is het verstandig om de ramen en deuren open te zetten.

Meer over:

wc, nieuws, coronavirus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.