80

‘We noemen het liever geen skybox want dat klinkt zo negatief’

Update: stichting zegt skybox bij FC Twente nodig te hebben voor vergaderingen ... Stichting moet ondertussen bezuinigingen op docenten en conciërges ... PvdA stelt Kamervragen aan minister van Bijsterveldt

Consent, een stichting die alle openbare basisscholen in Enschede en Losser bestuurt, legt jaarlijks 45.000 euro neer om een skybox in het FC Twente stadion af te huren. De PvdA-fractievoorzitter van de Enschedese gemeenteraad Laurens van Lier kwam daar zondag achter. Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem zal maandag vragen stellen over de kwestie.

Update dinsdag 9:00

Bestuurder Marcel Poppink van Consent laat in De Telegraaf weten dat hij liever niet het woord ‘skybox’ gebruikt. 

“Dat heeft een negatieve associatie”, zegt bestuurder Marcel Poppink. Liever spreekt hij van een “platform dat ons makkelijker bij elkaar brengt.

Juist. En een Ferrari noemen we voortaan ‘boodschappenwagen’.

Update maandag 17:05

De Twentse onderwijsstichting Consent die een skybox in het stadion van FC Twente in Enschede huurt voor 45.000 euro, verdedigt het huren ervan. Zo verklaart het bestuur maandagmiddag dat het juist helpt om de kosten voor vergaderingen op te vangen, omdat er anders elders ruimtes gehuurd dienen te worden.

Eerder
Dijsselbloem noemt de affaire ‘bizar’. Van Lier kreeg dit weekend een e-mail onder ogen waarin Consent onder onderwijzend personeel vrijwilligers werft om de skybox schoon te maken, te onderhouden en om er als gastvrouw of gastheer te fungeren, schrijft de Twentse courant Tubantia. 

Uit de begroting van Consent blijkt dat de stichting jaarlijks 45.000 euro betaalt voor de skybox. Dat terwijl de onderwijsinstelling kampt met een tekort en daarom wil bezuinigingen op conciërges en docenten. 

Tubantia: Ontsteltenis over skybox Consent bij FC Twente, PvdA stelt Kamervragen

cc-foto: Paddy75

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (80)