Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo heet FEMEN Iraanse president welkom in Parijs

  •  
28-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
femen
De Iraanse president Rohani bezoekt deze week een aantal landen in Europa. Deed hij eerder Italië aan, is nu Frankrijk aan de beurt. Uit protest tegen de komst van Rohani hing een Femenactiviste zich op aan een brug.
Femen-voorvrouw Inna Shevchenko legt op Twitter uit wat ze met de actie bedoelen:
"We willen alleen maar dat #Rouhani zich thuisvoelt #paris."
Een Femen-activiste verklaart dat de vrouwen zich expliciet willen uitspreken tegen de doodstraf in Iran en de schendingen van mensenrechten in het algemeen en van vrouwen, homoseksuelen, feministen en andere vrijdenkers in het bijzonder.
Het is de eerste keer in zestien jaar dat een Iraanse president Europa bezoekt. Zijn bezoek staat in het licht van het herstel van de handelscontacten. Dat Rohani president is van een land waar mensenrechten consequent worden geschonden gaat er echter bij veel mensenrechtenorganisaties niet in. Amnesty International wil bijvoorbeeld dat behalve over handel, ook gesproken wordt met Rohani over de executie van tieners in Iran.

Meer over:

iran, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.