11

We zijn geobsedeerd door kreunende tennissters

Sterk staaltje tennisseksime: Victoria Azarenka: De mannen kreunen net zo hard, geen haan die daarnaar kraait

Kreunende tennissters kunnen al jarenlang rekenen op kritiek en vragen van het journaille over hun volume. Moeten ze zo nodig zo hard kreunen?, vraagt men zich af. Uit onderzoek bleek eerder al dat het gekreun inderdaad leidt tot harder slaan, het antwoord op de vraag is dus ja. Maar daarmee is de discussie niet gelijk afgelopen. Sterker nog, de overkoepelende tennisbond WTA is al jaren opzoek naar een manier om het gekreun van de vrouwen van de baan te krijgen. Maar hoe zit het met de mannen?

Tennisster Victoria Azarenka is de vragen over het volume van haar gekreun meer dan zat. Tegenover BBC verklaart ze dat Nadal nog veel harder kreunt dan zij. Toch zijn het de vrouwen die alle kritiek over zich heen krijgen. Een flink staaltje tennisseksisme? Gelet op hoeveel aandacht er gaat naar hun uiterlijk, lijkt het er wel op.

Azarenka:

Ik moest laatst trainen naast de baan waarop Nadal bezig was en hij kreunt veel harder dan ik. Niemand die daar een vraag over stelt […] Het is tijd om daar eens over op te houden, want dat is niet waar het om gaat als er twee speelsters op het centre court staan. Stop met de focus over het geluid of uiterlijk van de speelsters en kijk naar de wedstrijd. De wedstrijd heeft zich namelijk bewezen.

BBC: Victoria Azarenka: Rafael Nadal grunts louder than me 

Geef een reactie

Laatste reacties (11)