Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

We zijn geobsedeerd door kreunende tennissters

  •  
08-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
azarenka300.jpg
Sterk staaltje tennisseksime: Victoria Azarenka: De mannen kreunen net zo hard, geen haan die daarnaar kraait
Kreunende tennissters kunnen al jarenlang rekenen op kritiek en vragen van het journaille over hun volume. Moeten ze zo nodig zo hard kreunen?, vraagt men zich af. Uit onderzoek bleek eerder al dat het gekreun inderdaad leidt tot harder slaan, het antwoord op de vraag is dus ja. Maar daarmee is de discussie niet gelijk afgelopen. Sterker nog, de overkoepelende tennisbond WTA is al jaren opzoek naar een manier om het gekreun van de vrouwen van de baan te krijgen. Maar hoe zit het met de mannen?
Azarenka:
Ik moest laatst trainen naast de baan waarop Nadal bezig was en hij kreunt veel harder dan ik. Niemand die daar een vraag over stelt […] Het is tijd om daar eens over op te houden, want dat is niet waar het om gaat als er twee speelsters op het centre court staan. Stop met de focus over het geluid of uiterlijk van de speelsters en kijk naar de wedstrijd. De wedstrijd heeft zich namelijk bewezen.
cc-foto: Rocor

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.