Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

We zijn vrij!

  •  
05-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
ANP-922960.jpg
Vandaag viert Nederland haar bevrijding van de Duitse bezetting, met activiteiten en festivals door het hele land
De zon lacht Nederland tegemoet deze bevrijdingsdag, waarop weer veel moois te doen is. We vieren onze vrijheid met 14 vrij toegankelijke festivals, waar in totaal 250 muzikale optredens zullen plaatsvinden.
Vandaag vieren we dat we vrij zijn. Dat mensen in het openbaar zichzelf mogen zijn, ongeacht hun religie, ras of seksualiteit. Dat wij zelf kiezen wie ons land bestuurt. Dat wij de vruchten mogen plukken van onze arbeid en onze oogst. Dat mannen en vrouwen in uniform ons geen angst inboezemen, omdat wij weten dat zij onze hoeders zijn. Dat onze liefde door niemand mag worden begrenst. Dat onze gedachten vrijelijk kunnen worden uitgesproken. En dat als we vannacht gaan slapen, we niet bang hoeven te zijn voor de dag van morgen. Wij zijn vrij. Wij wel. Laten we het vieren.
bevrijding
NRC maakte een handig overzichtje van de bevrijdingsactiviteiten in de grote steden, maar doe vooral waar je zin in hebt, het is jouw feestje.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.