Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Webactiegroep Anonymous legt sites OM en politie plat

  •  
10-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
OperationPayback.jpg
Aanval komt na arrestatie 16-jarige jongen die betrokken zou zijn bij plat leggen site Mastercard
De internet-actiegroep Anonymous heeft vanmorgen de sites van het Openbaar Ministerie en de politie plat gelegd. Door de sites vele malen tegelijk automatisch op te vragen, waren ze niet bereikbaar. Dat meldt de NOS. De groep sympathiseert met klokkenluiderssite WikiLeaks. De aanval komt na de bekendmaking gisteravond dat een zestienjarige jongen uit Zoetermeer is gearresteerd voor de aanval op de site van MasterCard, eerder deze week, nadat de creditcardmaatschappij betalingen aan WikiLeaks blokkeerde.
Anonymous sympathiseert met klokkenluiderssite WikiLeaks, zie onder grote druk staat na de publicatie van documenten van Amerikaanse ambassades.
De aanval op de websiters van het OM en de politie komt na de bekendmaking gisteravond dat een zestienjarige jongen uit Zoetermeer is gearresteerd voor de aanval op de site van MasterCard, eerder deze week, nadat de creditcardmaatschappij betalingen aan WikiLeaks blokkeerde.Computersite Tweakers meldt dat “de groep activisten zoekt naar manieren om toekomstige arrestaties te voorkomen”. 

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.