Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Website ov-chipkaart lekt al sinds januari persoonsgegevens

  •  
11-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chipkaart300.jpg
Probleem kon niet eerder worden opgelost, 'omdat de oorzaak niet kon worden achterhaald'
Vorige week werd bekend dat er een lek op de website van de ov-chipkaart bestaat. Persoonlijke gegevens van ov-chipkaarthouders met een online-account zouden zichtbaar zijn voor anderen. Dat lek blijkt nu al sinds januari te bestaan en bekend te zijn bij Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de chipkaart. Volgens een woordvoerster kon het probleem niet eerder worden opgelost, “omdat de oorzaak niet kon worden achterhaald”.
Zo’n vijftien personen meldden zich het afgelopen jaar bij TLS met de mededeling dat persoonlijke gegevens zoals namen, rekeningnummers en adressen, zichtbaar zijn voor anderen. Ook konden deze worden aangepast.
De woordvoerster licht nu toe:
Omdat we niet precies konden achterhalen hoe een en ander werd veroorzaakt, konden we het lek niet boven water krijgen.
Dankzij een chipkaarthouden die in zijn online-overzicht gegevens van een ander te zien kreeg, hier printscreens van maakte en deze naar TLS mailde, kon precies achterhaald worden hoe het probleem zich heeft voor kunnen doen. Het bedrijf hoopt nu dat het probleem dinsdag verholpen is.
cc-foto: E. Dronkert

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.