10

Websites lijsttrekkers beschamend slecht

Haagse Gangen: Informatie op websites achterhaald, campagne nergens te bekennen

De persoonlijke websites van lijsttrekkers Pechtold (D66), Rutte (VVD), Sap (GL), Wilders (PVV) en Van der Staaij (SGP) bevatten stokoude informatie, negeren de verkiezingscampagne en zijn in een enkel geval zelfs helemaal niet gericht op de Nederlandse kiezer. Dat vertelde Francisco van Jole van Joop in Haagse Gangen, de dagelijkse verkiezingsrubriek bij De Gids FM op Radio 1.


Van Jole zegt dat ‘de tranen hem in de ogen sprongen’ toen hij de websites bekeek. Hij keek daarbij naar de adressen die de naam van de lijsttrekkers bevatten, zoals jolandesap.nl.

Bij Alexander Pechtold dateert het laatste bericht van 6 juli, Jolande Sap meldt als belangrijkste informatie dat ze in 2010(!) unaniem tot fractievoorzitter is gekozen, Mark Rutte gebruikt een site van de Rijksoverheid, Van der Staaij van de SGP is op 20 juni gestopt met nieuws, de website van Marianne Thieme bestaat domweg niet al is het adres wel door de Partij voor de Dieren vastgelegd en Geert Wilders heeft een Nederlandse website die helemaal gericht is op een Engelstalig publiek.

Hoewel Nederland een van de meest online landen ter wereld is, gebruiken de politici hun websites niet om campagne te voeren of slechts op een uiterst knullige manier. “Het is alsof we in de prehistorie leven,” aldus Van Jole.

Verder in Haagse Gangen: Peter Kee, parlementair redacteur van Pauw & Witteman, over liegende politici en de voor de PvdA ongunstige cijfers van het CPB. Dat laatste kan Samsom parten spelen bij zijn komende interviews en het effect van gunstig debatoptreden teniet doen. Vraag is of de PvdA op basis van de CPB-cijfers het verkiezingsprogramma gaat wijzigen. In het verleden leidde dat tot grote problemen. Ook de gewaagde uitspraak van Jan Marijnissen dat de SP 45 zetels kan halen, komt aan bod.

Haagse Gangen is iedere dag om 11:30 te horen en zien via De Gids FM of Radio 1.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)