Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weekers weer gelinkt aan Limburgse corruptie

  •  
18-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
weekers_300.jpg
Van corruptie verdachte VVD-senator Van Rey riep hulp staatssecretaris in om belasting te 'voorkomen' ... Weekers: ik heb niets verkeerds gedaan. Het is een 'complottheorie'
Staatssecretaris Weekers (Financiën, VVD) lijkt in de problemen te komen door zijn relatie met de van corruptie verdachte VVD-senator Van Rey. Het was al bekend dat Van Rey de verkiezingscampagne van Weekers mede financierde. Nu blijkt dat de Roermondse wethouder ook bij de staatssecretaris aanklopte voor belastingadvies. Weekers zei maandagavond in Nieuwsuur dat het een niets met het ander te maken heeft.
NRC Handelsblad schrijft dat Jos van Rey in maart dit jaar de hulp heeft ingeroepen van Frans Weekers om te voorkomen dat hij overdrachtsbelasting zou moeten betalen. Weekers verwees Van Rey niet terug naar de Belastingdienst, maar nam de brief in behandeling en stuurde hem door via zijn departement, aldus NRC. Volgens de woordvoerster van Weekers heeft de staatssecretaris, zoals de regels voorschrijven, zich niet bemoeid met de persoonlijke belastingkwestie van Van Rey. “Hij heeft het verzoek alleen doorgestuurd.”
weekers_620
Belastingkantoor Limburg blijkt een bron van meer problemen voor Weekers. De oppositie in de Tweede Kamer wil nu ook opheldering over zijn besluit om belastingkantoren te verplaatsen van Venlo naar Roermond. De staatssecretaris sloeg hiermee alle adviezen in de wind. Het ministerie van Binnenlandse Zaken besloot uiteindelijk om niet mee te werken aan die verplaatsing. Binnenlandse Zaken wil de diensten van Roermond juist overhevelen naar Venlo, zo schrijft NRC.
Billboard De van corruptie verdachte Van Rey plaatste tijdens de verkiezingscampagne in september een reclamezuil langs de A73 bij Roermond met de tekst ‘Stem Limburgs’ en een enorme foto van Weekers. Maar dit was geen rechtstreekse vriendendienst en er stonden geen gunsten tegenover, zegt Weekers bij de NOS.
Eerder zei een woordvoerster van Weekers dat de staatssecretaris zelfs niet wist wie het billboard had betaald. Later moest Weekers toegeven dat dit niet klopte, dat Van Rey het idee aan hem had voorgelegd en dat hij zijn akkoord had gegeven.
Update 20.34 uur Weekers noemt alle berichten over zijn omstreden contacten met oud-wethouder Van Rey ‘een complottheorie’.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.