5

Weer een Boekestijntje bij de VVD

Fractievoorzitter Provinciale Staten Utrecht stapt op na loslippigheid over Paul Rosenmöller

Frits Barneveld Binkhuysen, de fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten van Utrecht, legt zijn functie neer. Hij stapt op omdat hij uit de school is geklapt over een vertrouwelijk overleg met minister Plasterk (Binnenlandse Zaken).

Plasterk en Barneveld Binkhuysen overlegden over de procedure om tot een nieuwe commissaris van de Koningin in Utrecht te komen. Plasterk was van plan vrijdag een waarnemend commissaris aan te wijzen. Dat zou Paul Rosenmöller moeten worden. Hij zou Roel Robbertsen opvolgen, die met pensioen gaat.

Barneveld Binkhuysen ziet nu in dat hij daar niet over had mogen praten:

Ik had dit niet zo mogen doen en ik betreur dat ik hiermee onbedoeld schade heb toegebracht aan de procedure en de persoon van Paul Rosenmöller.

De minister van Binnenlandse Zaken vindt een formele procedure voor een volwaardige nieuwe commissaris niet nodig. Utrecht moet in 2015 samen met Noord-Holland en Flevoland immers een megaprovincie gaan vormen. Volgens Barneveld Binkhuysen willen de Staten dat Plasterk “op zijn minst de juiste procedure voor een benoeming” volgt. In De Telegraaf uitte Barneveld Binkhuysen uitte zich  uiterst kritisch over de mogelijke benoeming en vertelde hij over het vertrouwelijk overleg:

Dat kan echt niet. Het is onzorgvuldig en het geeft geen pas om Statenleden op zo’n wijze te schofferen.

RTL: Loslippige VVD-fractievoorzitter Utrecht stapt op

Geef een reactie

Laatste reacties (5)