Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weer een PVV'er minder

  •  
16-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pvv_300_05.jpg
Brabants Statenlid stoort zich aan radicale lijn Wilders, wil zich inzetten voor 50Plus
Het Brabants Statenlid Jan Kerkhoff stapt onmiddellijk uit de PVV. Hij is in korte tijd het derde Statenlid die het binnen de radicaal rechtse partij voor gezien houdt. De ‘minder, minder, minder’-hitser, het verbond met Le Pen en andere kwesties waren reden voor de overstap. Volgens anderen is Kerkhoff ontevreden over zijn lage plaats op de komende kandidatenlijst.
Wat er daar in Den Haag gebeurt, heeft voor mij nu de grens bereikt. Het hele proces kwam op gang naar het hele ‘minder, minder minder’-debat van Wilders”, laat Kerkhoff aan het Brabants Dagblad weten. Daarbij stoort de politicus zich ook aan de samenwerking met het Franse extreem-rechtse Front National onder leiding van Marine Le Pen. “De oude Le Pen is een van de grootste nazi’s die er heeft rondgelopen. In de oorlog heb ik gezien hoe mensen worden afgevoerd. Dat beeld raak je nooit meer kwijt.” Ook de hekelt hij de samenwerking met Filip Dewinter in België en het pleidooi om alle moskeeën te sluiten.
50Plus-voorman Henk Krol twittert het bericht dat Kerkhoff overstapt naar zijn partij.
RTEmagicC_22d1054f61.jpg
Volgens de statistieken van de site Is er een PVV’er opgestapt? hebben sinds eind 2013 inmiddels 16 gekozen volksvertegenwoordigers de partij van Wilders verlaten. De site die het vertrek van Kerkhoff nog niet meldt, berekent dat er gemiddeld iedere acht weken een PVV’er opstapt.
18 maart zijn er verkiezingen voor de Provinicale Staten.
cc-foto: Mary Shattock

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.