Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weer explosie op olieplatform in Golf van Mexico

  •  
02-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
273 keer bekeken
  •  
Flickr_boorplatform_alwright1_300.jpg

UPDATE Geen olie in Golf na explosie op platform

Opnieuw is een olieplatform in de Golf van Mexico ontploft. Het is platform ligt ten westen van waar in april de door oliereus BP uitgebate Deepwater Horizon explodeerde, zonk en een enorme olieramp veroorzaakte. Dat meldt persbureau Associated Press (AP) donderdag.
Officier van de Amerikaanse kustwacht Casey Ranel zegt dat de explosie om 09.30 plaatselijke tijd werd gemeld door een commercieel helicopter bedrijf. Zeven helicopters, twee vliegtuigen en vier boten hebben zich naar de plaats van de explosie gespoed, zo’n 80 mijl ten zuiden van Vermillion Bay in de Amerikaanse staat Louisiana.
Volgens Ranel is nog niet vastgesteld of op het ontplofte platform olie werd verwerkt, of dat er ook olie wordt opgepompt. Ook is niet vastgesteld of er personeel aan boord was. Er is rook gezien, maar het is niet duidelijk of het platform nu nog in brand staat.
De NOS meldt nu dat 13 bemanningsleden uit zee zijn gered. Een van heb zou gewond zijn.
Update Bij de brand op een olieplatform in de Golf van Mexico is geen olie in zee terechtgekomen. Dat heeft de Amerikaanse kustwacht donderdag verklaard. Aanvankelijk werd melding gemaakt van een oliespoor van ongeveer anderhalve kilometer lang, maar daar is de kustwacht op teruggekomen, zo meldt de Volkskrant.
Lees hier het oorspronkelijke bericht.
Lees meer bij CNN  en NBC
Foto-cc: Alwright1 (dit is niet het olieplatform in kwestie)

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.