Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weer hommeles bij VVD Roermond

  •  
15-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Flickr_VVD_Micon_300
Lijsttrekker VVD Roermond stopt ermee; vanwege Van Rey?
Lijsttrekker Dré Peters en enkele andere kandidaten willen niet langer op de lijst voor de VVD in Roermond. RTL Nieuws meldt dat ze niet namens de partij zullen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Peters wilde zondag nog geen opheldering geven, maar RTL vermoedt een verband met de omstreden kandidatuur van Jos van Rey. Peters heeft het altijd voor zijn van corruptie verdachte collega opgenomen.
De VVD Roermond stelt maandagavond tijdens een ledenvergadering kandidatenlijst samen. Of op die lijst ook de van fraude en machtsmisbruik verdachte Jos van Rey komt te staan of niet, is volgens RTL nog onduidelijk. De Roermondse afdeling voelt de druk van de partijleiding, die niet blij is met de kandidatuur van Van Rey.
De terugtredende lijsttrekker Dré Peters was een van de mensen die het altijd opnam voor zijn politieke vriend Van Rey, meldt RTL. Zowel Peters als Van Rey staan in Roermond bekend als stemmenkanonnen tijdens gemeenteraadsverkiezingen, maar op de vraag of ze samen een nieuwe partij gaan beginnen wilde Peters geen antwoord geven.
Foto-cc: Micon

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.