Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weer honderden Moslimbroeders ter dood veroordeeld

  •  
28-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mohammedbadie300.jpg.jpg
Egyptische rechter grijpt weer naar doodstraf ... Rechter eist het schavot voor 683 Moslimbroeders, waaronder geestelijk leider Mohammed Badie 
De Egyptische rechter heeft maandag wederom een groot aantal aanhangers van de Moslimbroederschap ter dood veroordeeld. Deze keer werden 683 aanhangers veroordeeld, waaronder leider Mohammed Badie. De mannen waren aangeklaagd vanwege hun rol bij de gewelddadige protesten van vorig jaar.
Nadat veiligheidsdiensten op gewelddadige wijze protestkampen van de Broederschap uiteen hadden geslagen, na de val van president Mohammed Morsi, kwam de Moslimbroederschap – tevens op gewelddadige wijze – in verzet. Op 14 augustus kwamen bij dat geweld honderden mensen om het leven.
In maart veroordeelde de rechter al 529 Moslimbroeders ter dood. Bij 492 van hen is de straf omgezet in levenslang. Advocaten en mensenrechtenactivisten spraken schande over dat proces, omdat noch de verdediging, noch de openbaar aanklager kan zou hebben gekregen de zaak te verdedigen.
Het vonnis van de rechter zou nog door de hoogste islamitische rechtsgeleerde van Egypte moeten worden bekrachtigd, maar dat zou slechts een formaliteit zijn.
De VN spreekt over het grootste massaproces in de recente geschiedenis. NRC: Doodstraf voor 683 aanhangers Moslimbroederschap

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.