Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weer 'misverstand' over invulling missie Kunduz

  •  
27-09-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flickr_Afghaanse_politie_DVIDSHUB_300
Afghaanse politie wil geen tien weken training voor enkelen, maar acht uur voor alle agenten
Tien weken zou de training moeten duren die Nederlandse opleiders sinds maandag aanbieden aan politieagenten in Kunduz. Maar het hoofd opleidingen van de politie daar heeft dit op zijn eigen manier ingevuld, zo meldt de Volkskrant dinsdag. Sediq Khan wil zijn voltallige korps aan de training laten meedoen. Daarvoor heeft hij twee ochtenden per agent uitgetrokken, acht uur in totaal.
De Volkskrant schrijft dat minister Hans Hillen van Defensie in april op Kamervragen antwoordde dat de Nederlanders na de basisopleiding “een tienweekse aanvullende training” geven. Dit impliceert dat dezelfde (kleine) groep Afghaanse agenten tien weken les krijgt. De Afghanen hebben echter besloten dat tweehonderd agenten de trainingstijd delen. 
Sediq Khan, hoofd opleidingen van de politie in Kunduz, wil elke dag een nieuw groepje van tien Afghaanse agenten op cursus sturen. Dan weten de Taliban niet welke politiepost tijdelijk onderbemand is. Khan beklemtoont dat dit is afgesproken met “de Nederlanders”.
Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Defensie houdt vol dat Afghaanse agenten ieder 420 uur (tien weken) training krijgen. Hij zegt dat de praktijklessen die op het ommuurde trainingskamp plaatsvinden worden aangevuld met lessen op de politiepost. Zo zou er vanaf volgende week twee tot drie uur per dag les worden gegeven in lezen en schrijven. Maar Sediq en ook de Afghaanse commandanten op de politieposten houden geen rekening met die extra lessen. Dienstroosters zijn niet aangepast. Agenten zeggen niet te weten dat er extra lessen zijn of wanneer die plaatsvinden, aldus de Volkskrant.
Foto-cc: DVIDSHUB
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.