6

Weer nachtmerrrie in kledingfabriek Bangladesh

Opnieuw brand in fabriek: acht mensen om het leven gekomen ... Dodental ingestorte fabriek twee weken geleden loopt op tot boven de 900

Tenminste acht mensen zijn omgekomen bij een brand in een kledingfabriek in het industriegebied van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. De brand brak woensdagavond uit in een fabriek van Tung Hai Sweater Ltd, een grote kledingexporteur. Gelukkig was het het gros van de 300 medewerkers ten tijde van het uitbreken van de brand al naar huis.

De brand komt slechts twee weken na het instorten van de Rana Plaza kledingfabriek, waarvan het dodental hedenmorgen op meer dan 900 slachtoffers staat. In november 2012 kwamen ook al 112 mensen om bij een brand in een kledingfabriek in Dhaka. De regering van Bangladesh maakte woensdag bekend 18 vergelijkbare fabrieken te hebben gesloten na aanleiding van het incident in Rana Plaza.

De kleding die geproduceerd wordt in Bangladesh komt voor het overgrote deel terecht in Westerse winkels.

Frank van der Linde roept vandaag op Joop op om maatschappelijk verantwoord ondernemen een prioriteit te maken, zodat fabrikanten in derde wereldlanden niet meer kunnen profiteren van onveilige werkomstandigheden.

Guardian: ‘Fatal fire at Bangladesh clothing factory

Geef een reactie

Laatste reacties (6)