Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weer nachtmerrrie in kledingfabriek Bangladesh

  •  
09-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-23304688.jpg
Opnieuw brand in fabriek: acht mensen om het leven gekomen ... Dodental ingestorte fabriek twee weken geleden loopt op tot boven de 900
Tenminste acht mensen zijn omgekomen bij een brand in een kledingfabriek in het industriegebied van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. De brand brak woensdagavond uit in een fabriek van Tung Hai Sweater Ltd, een grote kledingexporteur. Gelukkig was het het gros van de 300 medewerkers ten tijde van het uitbreken van de brand al naar huis.
De brand komt slechts twee weken na het instorten van de Rana Plaza kledingfabriek, waarvan het dodental hedenmorgen op meer dan 900 slachtoffers staat. In november 2012 kwamen ook al 112 mensen om bij een brand in een kledingfabriek in Dhaka. De regering van Bangladesh maakte woensdag bekend 18 vergelijkbare fabrieken te hebben gesloten na aanleiding van het incident in Rana Plaza.
De kleding die geproduceerd wordt in Bangladesh komt voor het overgrote deel terecht in Westerse winkels.
Frank van der Linde roept vandaag  op Joop op om maatschappelijk verantwoord ondernemen een prioriteit te maken, zodat fabrikanten in derde wereldlanden niet meer kunnen profiteren van onveilige werkomstandigheden.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.