44

Wéér nieuwe VVD-affaire

Houdt het dan nooit op? AD meldt dat VVD-fractievoorzitter uit Maarssen waarschijnlijk deel uitmaakt van groot crimineel onderzoek

De afgelopen weken waren zwaar voor de VVD. Iedere dag leek er wel iets naar voren te komen waarmee Kamerlid Mark Verheijen in een, op z’n zachtst gezegd, minder goed daglicht kwam te staan. Partijleider Mark Rutte en fractievoorzitter van de Tweede Kamer Halbe Zijlstra bagatelliseerden het declaratieschandaal en pas na geruime tijd besloten de partij over te gaan tot een intern onderzoek. Vrijdag komt daar weer iets bij, maar deze keer blijft Verheijen buiten schot. Het gaat nu om VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif uit Maarssen. Het AD meldt dat er aanwijzingen zijn dat zij deel uitmaakt van een groot crimineel onderzoek.

Het AD schrijft:

Bronnen melden dat het onderzoek rond Kathalijne de Kruif mogelijk betrekking heeft op fraude en hennepteelt. Eerder deze week werd bekend dat de VVD-politica verdacht wordt van het lekken van geheime informatie uit de vertrouwenscommissie voor de benoeming van de nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht. Er zou zijn gelekt naar een hooggeplaatste VVD’er.  

Het Openbaar Ministerie in Arnhem bevestigt dat de verdenking van het lekken naar boven kwam in het andere onderzoek, dat wordt gedaan door het OM in Utrecht. Daar wil niemand op de zaak reageren.  

De Kruif werd vorige week al aangehouden en verhoord. Wel werd ze vrijwel direct weer op vrije voeten gesteld. In de zaak geldt ze echter nog wel als verdachte. Het OM weigert in te gaan op de vraag of ze ook verdachte is in het grotere onderzoek.

AD: Opnieuw een affaire in de VVD

Geef een reactie

Laatste reacties (44)