32

Weer PVV’er weg

Zuid-Hollands Statenlid Brands baalt van 'minder, minder' en politiek spelletje 

Opnieuw verlaat een volksvertegenwoordiger van de PVV de club van Wilders. Bart Brands, Statenlid in de provincie Zuid-Holland, gaat verder als zelfstandige fractie.

meeuwenAanleiding voor de breuk is het door Wilders uitgelokte ‘minder, minder’ scanderen bij de partij op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen. Brands keert zich niet alleen af van de inhoud maar stelt dat het ook een bewuste strategie was van Wilders om zijn partij buiten spel te zetten bij de vorming van een college. Omroep West meldt:

Brands zegt dat hij na de speech een gesprek heeft opgevangen tussen Wilders en de Haagse PVV-leider Léon de Jong. ‘Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt’, zou Wilders hebben gezegd. Statenlid Brands is ervan overtuigd dat het gesprek over de coalitievorming in Den Haag ging.

De voormalig medewerker van het Ministerie van Justitie trad in 2009 in dienst bij de PVV als fractiemedewerker. In 2010 werd hij gemeenteraadslid in Den Haag voor de partij, in 2011 Statenlid. 

Sinds de ‘minder, minder’-kwestie hebben 11 gekozen volksvertegenwoordigers van de PVV hun partij de rug toegekeerd, waaronder een fors aantal leden van de Provinciale Staten. Wilders verliest daarmee een fors aantal potentiële kandidaten voor de verkiezingen van 2015. De Provinciale Staten kiezen op hun beurt weer de leden van de Eerste Kamer.

cc-foto: Francoise Ronday

Geef een reactie

Laatste reacties (32)