Laatste update 20:32
45

Weer stapt er een teleurgestelde FvD’er over naar groep Otten

De jurist Caroline Persenaire die bij de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland nummer 10 stond op de lijst van Forum voor Democratie verlaat de partij. Dat werd bekend gemaakt via Twitter door senator Henk Otten, de door Baudet uit de partij gezette medeoprichter:

Na de gebeurtenissen van de afgelopen periode zorgvuldig te hebben afgewogen heeft ook #FVD Statenlid in Zuid-Holland Caroline Persenaire ⁦@caroline_pers vandaag besloten zich aan te sluiten bij de groep #otten om samen de noodzakelijke politieke verandering te realiseren.

Het bericht werd vervolgens enkele minuten later via hetzelfde medium door het Statenlid Persenaire bevestigd:

Hierbij bevestig ik dit bericht. Morgen zal ik de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland hierover informeren. Mijn lidmaatschap van #FVD heb ik zojuist beëindigd.

Op een bijgaande foto zitten de twee aan het water en drinken mineraalwater van het Franse merk Badoit (die naam is vast toeval), een duidelijk contrast met de veelal van wijn voorziene publiciteitsbeelden van Forum.

Eerder deze week meldde het Reformatorisch Dagblad dat Otten op zoek was naar een vrouw om leider te worden van zijn nog op te richten partij. De overstap is een nieuwe klap voor de door interne strubbelingen en verdeeldheid geplaagde partij van Baudet die er maar niet in lijkt te slagen de crisis te bezweren. Deze week nog bezwoeren partijprominenten als Paul Cliteur dat de leegloop tot staan was gebracht. Dat gold ook voor de provincie Zuid-Holland

Omroep West meldt:

Fractievoorzitter Matthijs Sandmann zei afgelopen donderdag nog in het Radio West-programma Studio Haagsche Bluf dat hij niet verwachtte dat er nog meer FvD’ers zouden opstappen. ‘Het gaat helemaal goed’, zei hij. ‘We hebben het nu wel achter de rug, denk ik.’

Door de overstap heeft FvD nog maar tien Statenleden in Zuid-Holland en is daardoor even groot als de VVD. De partij slaagde er ook al niet in een coalitie voor het provinciebestuur te vormen en zit daardoor in de oppositiebankjes.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)