Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weert duwt oud-Hollandsch racisme door asielzoekersstrot

  •  
04-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
153 keer bekeken
  •  
ZP_300.jpg
Update: COA-medewerker: '1Limburg verzon citaat' ... Azc vindt Zwarte Piet de beste manier om vast wat te wennen aan de Nederlandse cultuur
Asielzoekers kun je niet vroeg genoeg blootstellen aan een staaltje oud-Hollands racisme, zo vinden de medewerkers van het azc in Weert. Volgens hen is dat de beste manier om vast aan de inburgering te beginnen.
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het plan opgevat asielzoekers in Weert “feestelijk” welkom te heten en hen daarbij direct kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. Volgens het COA en de medewerkers van het asielzoekerscentrum is er geen betere manier om dat te doen, dan met het wandelende uithangbord van Nederlands racisme.
‘Het idee om Sinterklaas met Zwarte Pieten op het azc te ontvangen is nog heel vers, maar de vrijwilligers zijn razend enthousiast en denken volop met ons mee,’ zegt programmabegeleider Rick Vechel van het COA. ‘We zijn al bezig met de organisatie. Wanneer Sint op bezoek komt, is nog niet bekend.’
Update: Volgens Rick Vechel van het COA heeft omroep 1Limburg ‘creatieve ideeën’ en is het hierboven vermelde citaat niet van hem afkomstig. Dat schrijft hij op Twitter. 1Limburg zou het citaat weer hebben overgenomen van ‘de Limburgse kranten’ waar Vechel naar eigen zeggen niet mee heeft gesproken. 
Bron: 1Limburg
stem_620

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.