Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opgestapte VVD-burgemeester krijgt nog steeds volle salaris

  •  
17-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
burgemeester
Eind januari trad burgemeester Stefan Huisman onverwacht af als burgemeester van Oosterhout. De opgestapte VVD-burgemeester krijgt drie weken na zijn ontslag nog steeds zijn volledige salaris. Dat schrijft het AD. Minister Kajsa Ollongren heeft nog geen besluit genomen over de formele vertrekdatum van de burgemeester en dus kan hij, terwijl hij thuiszit, zijn volledige salaris op zijn rekening bijgeschreven zien worden. Het gaat om zo’n kleine 8.700 euro bruto per maand. Een woordvoerster van de minister zegt dat zij wacht op een advies van de Commissaris van de Koning in Brabant, Wim van Donk. Maar die zegt op zijn beurt helemaal geen advies te geven over dit soort zaken. De vraag die nu voorligt is niet alleen per wanneer de burgemeester formeel stopt, maar ook of dit ontslag eervol of oneervol is.
De officiële verklaring luidt dat Huisman op een personeelsfeest teveel alcohol zou hebben genuttigd, terwijl hij piketdienst had. Ook zouden er verklaringen zijn afgelegd over zijn wangedrag. Journalisten van dagblad BN/De Stem achterhaalden dat er meer aan de hand zou zijn geweest. Huisman zou verschillende vrouwen tegen hun zin in hebben betast.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.