60

Weisglas: VVD te royaal voor PVV

Frans Weisglas, oud-kamervoorzitter (VVD), is opgelucht dat zijn partij niet in een coalitie zal samenwerken met de PVV

In het radioprogramma Met het Oog op Morgen zei hij erg grote bezwaren te hebben tegen een samenwerking met de PVV. Hoewel een minderheidscoalitie met gedoogsteun van de PVV ook een soort samenwerking is, is deze wel minder erg dan in een coalitie, aldus Weisglas.

Weisglas is wel te spreken over de constructie zoals bedacht door de VVD, PVV en het CDA. Met zo’n minderheidskabinet heeft de Kamer meer te zeggen. Toch vreest de VVD-prominent dat deze constructie niet gaat werken, vanwege de afspraken die de partijen met de PVV hebben gemaakt. ‘Het CDA en de VVD hebben zich met de huid en het haar aan de PVV verkocht en dat betreur ik zeer’, aldus Weisglas. ‘In deze constructie heeft de PVV heel erg veel te zeggen’.

De oud-kamervoorzitter noemde het merkwaardig dat veel VVDers bezwaar uitten tegen PaarsPlus, maar nu niet tegen de coalitie met Wilders.

Weisglas wil dat de informateur Lubbers nu de kans krijgt zijn werk af te maken Hij moet doorgaan met het onderzoeken van een meerderheidscoailitie, nu het duidelijk is dat de PVV, VVD en het CDA deze niet vormen.

Luister hier naar het radiofragment

Geef een reactie

Laatste reacties (60)