Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wellink: '750 miljard is niet genoeg'

  •  
11-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_2cca59c50d.jpg.jpg
Europees reddingsplan is onvoldoende om Eurozone structureel te redden
Het Europese reddingsplan van 750 miljard euro voor de zuidelijke lidstaten is onvoldoende om het eurogebied structureel te redden. Dat zegt president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank dinsdag in een interview met NRC Handelsblad.
Wellink noemt het EU-noodplan “van ongekende omvang en zonder precedent”, maar wijst erop dat de oorzaak van de problemen ligt bij de begrotingsproblemen in de zuidelijke lidstaten.
Dat probleem moet opgelost worden, het vangnet is van tijdelijke aard. De zuidelijke landen moeten hun begroting en de publieke financiën sneller op orde brengen.
Wellink pleit in NRC voor een strenger Stabiliteitspact. “Er moet sneller overgegaan worden tot het uitdelen van boetes als landen de regels overschrijden.” Wellink hekelt het ‘Europese non-interventiegedrag’ dat volgens hem al jaren bestaat en waarbij lidstaten weigeren in te grijpen als een lidstaat de fout in gaat. Wellinks kritiek op het reddingsplan sluit aan bij reacties van grote obligatiehandelaren, zoals het Amerikaanse Pimco. 
Lees meer bij NRC Handelsblad.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.