Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wellink vindt dat hij en Bos het goed hebben gedaan

  •  
16-04-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-17601976.jpg
Rapport De Wit staat vol meningen volgens oud-DNB-directeur ... Prijs van ABN-AMRO was inderdaad te hoog ... Adviseurs Lazard komen er te makkelijk vanaf volgens Wellink
Nout Wellink heeft Wouter Bos afgelopen week gebeld om te zeggen dat hij fantastisch werk heeft geleverd en eerder een lintje verdient dan kritiek. Volgens de oud-DNB-directeur staat er in het rapport vaak ‘we vinden dit en we vinden dat’, maar ontbreekt vaak de onderbouwing.
Als het gaat om de feiten noemt Wellink het rapport ‘meer dan voortreffelijk’. De aanbevelingen zijn nuttig tot zeer nuttig.
De zakenbank Lazard, die optrad als adviseur van de Nederlandse staat, komt er volgens de oud-DNB-directeur te makkelijk vanaf in het rapport. De adviseurs van Lazard zeggen dat ze afhankelijk waren van de informatie die ze van het ministerie kreeg. De commissie is het daarmee eens, maar Wellink vindt dat geen goed argument.
Ze krijgen twintig jaar salaris voor een prijsbepaling.” Dan kun je er volgens Wellink niet mee wegkomen door te zeggen “wij wisten niet wat de tegenvallers precies waren.
Wellink erkent dat er fouten zijn gemaakt onder andere tijdens de overname van ABN-AMRO en Fortis. Daar is teveel voor betaald. Dat is een goede conclusie van De Wit, maar het was tegelijk onvermijdelijk door de situatie zoals die toen was. Eerder liet Bos zich in vergelijkbare bewoordingen uit over het rapport.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.