Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Werkende Nederlandse vrouw is meer waard

  •  
01-04-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
doekoe300.jpg
Women Inc en Loonwijzer starten campagne voor gelijke beloning vrouwen ... Nederlandse vrouw verdient nog steeds 17,6 procent minder dan haar mannelijke collega
Helaas is het nog altijd zo dat vrouwen op de arbeidsmarkt gemiddeld minder verdienen dan hun mannelijke collega’s. Om vrouwen hier meer bewust van te maken, is de stichting Women Inc in samenwerking met Loonwijzer een bewustwordingsprogramma gestart. Hierin gaan ze opzoek naar de 300.000 euro die vrouwen in Nederland gemiddeld over hun leven mislopen. Niet omdat ze minder goed functioneren, maar simpelweg omdat ze vrouw zijn.
RTEmagicC_loonverschil.jpg
Wist je bijvoorbeeld dat Nederlandse vrouwen gemiddeld 17,6 procent minder verdienen dan mannen? Dit verschil is bovendien groter dan het Europese gemiddelde. Dat staat op 16,2 procent. Wereldwijd verdienen vrouwen 18,4 procent minder.
Daarnaast is het zo dat ook de Nederlandse overheid vrouwen nog steeds stimuleert om thuis te blijven na geboorte van de baby, en mannen ontmoedigt door hen slechts twee dagen kraamverlof te gunnen, terwijl de vrouw gebruik kan maken van haar langere zwangerschapsverlof. In tegenstelling tot Zweden waar mannen en vrouwen evenveel verlofdagen krijgen; 240 dagen per persoon, waarvan 60 verplicht voor zowel vader als moeder.
Het verschil in loon begint overigens al bij de start op de arbeidsmarkt. In hun eerste baan verdienen vrouwen al minder dan mannen, ongeacht de werkervaring of opleiding. Bovendien: hoe meer vrouwen in een bedrijf werken, des te lager is het uurloon. Voor elke procent extra aan vrouwelijke collega’s, daalt het uurloon met gemiddeld 0,1 procent.
Women Inc ontwikkelde samen met Loonwijzer een ludieke test waarmee vrouwen kunnen berekenen hoeveel geld ze gedurende hun loopbaancarrière gemiddeld mislopen. De organisatie informeert tegelijkertijd over de nadelen van parttime werken voor het salaris, de keuze tussen grote en kleine bedrijven (kleinere versus grotere loonkloof) en over loonbaanonderbreking, omdat al deze facetten de salariëring kunnen beïnvloeden.
De test kun je hier doen. Voor meer informatie over de cijfers kun je bij Loonwijzer terecht

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.