5

Werkgever stuurt weduwe touw waarmee echtgenoot zich opknoopte

Fransman werd jarenlang gepest door collega

In februari hing een productiemedewerker van een textielfabriek in het Noord-Franse stadje Berck zich in alle vroegte op in een bedrijfshal. Na een paar maanden vroeg de vrouw aan het bedrijf om de persoonlijke bezittingen van haar echtgenoot. Er werd daarop een doos bezorgd en bij het openen deed ze een macabere ontdekking.

De weduwe zegt tegen La Voix du Nord:

Ik ontving een doos van 8 kilo van de bezorger. Er in zat een t-shirt, schoenen, een potloodetui en… een stuk touw. Stelt u zich de schok voor.

De werkgever biedt excuses aan en zegt dat er sprake was van een misverstand. De politie had na vondst van de man het bedrijf gevraagd diens persoonlijke bezittingen en het touw te bewaren voor het geval er nader onderzoek nodig zou zijn. Toen de weduwe er om vroeg is de doos aan haar toegezonden zonder de inhoud te controleren.

RopesDe weduwe trekt die lezing in twijfel en spreekt van bewuste ‘intimidatie’. Ze is verwikkeld in een juridische strijd met het bedrijf. Volgens de vrouw werd haar echtgenoot jarenlang gepest. Volgens haar moet de zelfmoord daarom geclassificeerd worden als bedrijfsongeval, waardoor ze recht heeft op een uitkering.

Zelfmoord door werknemers is een groot probleem in Frankrijk. Het is ook niet ongebruikelijk dat werknemers zich uit protest van het leven beroven, schreef NRC Handelsblad een aantal jaren geleden, nadat een ware golf was uitgebroken.

cc-foto: Stian Olsen

Geef een reactie

Laatste reacties (5)