Laatste update 10:46
31

Werkgever zet racistische Vermeer-bedreiger op non-actief

Raede, een centrum voor revalidatie en reumatologie heeft de man die voetballer Kenneth Vermeer racistisch en bedreigend bejegende op non-actief gezet. De medewerker hield met andere toeschouwers bordjes op met de tekst ‘Kenneth NSB’ en ‘Kenneth Vermeer Hangen’ met een getekende pop.

Het voorval vond tijdens de Premier League of Darts in Newcastle plaats. De bordjes werden getoond tijdens de opkomst van darter Phil Taylor. De werkgever van de racist is een onderzoek gestart en de raad van bestuur en de medewerkers zeggen  ‘met klem afstand te nemen van deze individuele actie’.

Vermeer heeft inmiddels laten weten aangifte te doen. Dat deed hij onlangs ook tegen een man die bij Ajax-Feyenoord vorige week zondag een pop aan een strop over de balustrade hing. Hij kreeg een stadionverbod en het OM vervolgt de man voor bedreiging.

De Feyenoord-keeper heeft sinds zijn overstap van Ajax naar Feyenoord met meerdere bedreigingen en racistische beledigingen te maken gehad. Hooligans zouden het hem kwalijk nemen voor ‘het verraad’ en dan is dit natuurlijk de manier om wraak te nemen.

Edwin van der Sar heeft in een column in de Telegraaf namens de Ajax-directie en goedwillende Ajax-supporters zijn excuses aangeboden aan de Feyenoord. Ook supporters van Go Ahead Eagles staken Vermeer vrijdagavond een hart onder de riem door tijdens de wedstrijd tegen VVV-Venlo een spandoek omhoog te houden met de tekst ‘We love Kenneth’.

cc foto: Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (31)