Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Werkgevers: hoger loon telt niet mee voor pensioen

  •  
28-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wientjes300.jpg
Werkgevers stellen harde eisen komende CAO-onderhandelingen... Minimale loonstijging komend jaar... Pensioen omlaag...
De werkgevers gaan de komende cao-onderhandelingen hard in. Voor het eerst willen ze loonstijgingen niet laten meetellen in de pensioenopbouw. Dit blijkt uit een vertrouwelijke instructie van de werkgeversorganisatie VNO-NCW aan alle leden, die in handen is van de Volkskrant.
Werkvloer
Ook stellen de werkgevers voor om bij loonsverhogingen verschil te maken naar functie of leeftijd. Ze verwijzen daarbij naar het pensioenakkoord. Daarin wordt bij het aanpakken van ‘niet te rechtvaardigen’ verschil in beloning gedoeld op het afschaffen van seniorendagen en het schrappen van de vrijstelling van ouderen om ploegendiensten te draaien. De seniorendagen en de vrijstelling van ploegendiensten maken ouderen duurder en minder flexibel inzetbaar dan jongeren.
VNO-NCW waarschuwt dat ‘het willen repareren van consequenties van kabinetsbeleid aan de cao-tafel uit den boze moet zijn’. De vakcentrale FNV eist maximaal 2,5 procent loonsverhoging plus 300 euro ‘koopkrachttoeslag’, de kleinere bonden van CNV en MHP hanteren geen gezamenlijke looneis.
De werkgevers verwerpen de wens van de bonden om het inhuren van uitzendkrachten, tijdelijke contractanten en oproepkrachten te beperken. Werkgevers willen juist uitbreiding van flexibiliteit, tenzij de vaste krachten flexibeler inzetbaar worden.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.