Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Werkloosheid Nederland stijgt naar half miljoen

  •  
16-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uwv300_01.jpg
Nieuw record sinds 1996 ... Vorige maand telde Nederland maar liefst 510.000 werklozen ... Voornamelijk mannen boven de 45 jaar hebben geen baan 
Het werkloosheidscijfer in Nederland is gestegen naar meer dan een half miljoen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In juli telde Nederland maar liefst 510.000 werklozen, een nieuw record sinds 1996. 6,5 procent van de beroepsbevolking heeft geen werk.
Het CBS schrijft:
In juli nam de voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid met 14 duizend toe tot ruim een half miljoen werklozen. De werkloosheid vertoont al meer dan een jaar een stijgende lijn. Naast een toename van de instroom doordat mensen hun baan verloren, waren er relatief weinig werklozen die werk vonden. Het is voor het eerst sinds 1996 dat er meer dan een half miljoen mensen werkloos zijn.
De laatste keer dat Nederland een half miljoen werklozen had was in 1996.
In vergelijking tot 2004 en 2005 ligt het aantal werkloze ouderen hoger. Het zijn voornamelijk mannen boven de 45 jaar die momenteel geen baan hebben.
cc-foto: mystic_mabel
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.