Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Werknemer wordt ontslagen om goedkope freelancer te worden'

  •  
10-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
AgnesJongerius_300.jpg
FNV voorzitter Agnes Jongerius vindt dat de flexibilisering door slaat
Steeds meer werkgevers ontslaan hun medewerkers en nemen ze vervolgens in dienst als freelancer of ingehuurde kracht (payroller). FNV voorzitter Agnes Jongerius vindt dat werkgevers te veel sjoemelen met flexwerkers en wil dat minister Henk Kamp (Sociale Zaken) daar iets aan gaat doen.
De Volkskrant schrijft dat Jongerius zich in haar nieuwsjaarstoespraak zorgelijk uitsprak over het toenemende aantal flexwerkers. Zij morgen volgens haar alleen ingezet worden om tijdelijke problemen op te lossen. Bijvoorbeeld als iemand ziek wordt of bij een plotselinge toename van de productie.
Jongerius zei dat de ontwikkeling van werknemers naar flexwerker doorslaat. De bestaanszekerheid van flexwerkers komt volgens jaar in gevaar omdat ze in veel gevallen hetzelfde werk doen als vaste krachten, maar dan voor een lagere prijs, zo blijkt uit onderzoek. Ook hebben zij minder groeimogelijkheden omdat ze geen werkgever hebben meebetaalt aan een opleiding.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.