Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wethouder Rotterdam: Geen open grenzen voor Bulgaren en Roemenen

  •  
06-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
karakus_300.jpg
PvdA'er Karakus voorziet nieuwe problemen: 40 tot 60 procent arbeidsmigranten wil blijven
De Rotterdamse wethouder voor Wonen Hamit Karakus (PvdA) vindt het geen goed idee dat in 2014 de grenzen open gaan voor Roemenen en Bulgaren. Nederland heeft een adempauze nodig, zegt hij.
Trouw schrijft:
De wethouder vindt niet dat de problemen met de Oost-Europeanen worden overdreven. ‘We treffen bizarre situaties aan in de stad. Ik ben zelf laatst in een woning in Rotterdam-West geweest. In de kelder hadden ze daar drie kamertjes getimmerd die werden afgescheiden door alleen een gordijn. Daar woonden drie stellen. In een hoek stond een oud kooktoestel dat als keuken moest fungeren. In een andere hoek stond iets wat een toilet en een bad moest voorstellen. Ik zou daar zelf nooit een douche hebben genomen, al was ik een jaar niet in bad geweest.’
De PvdA’er stelt dat Europa bij volharding van het openstellen van de grenzen dan ook maar moet opdraaien voor de extra kosten die de stad moet maken om de nieuwkomers te integreren. De helft van de arbeidsmigranten zou niet willen terugkeren naar het land van herkomst. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.