Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wetsvoorstel homohater werkt als boemerang

  •  
23-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_gay_300.jpg
'Sodomite Suppression Act' gecounterd met 'Intolerant Jackass Act'
Matt McLaughlin is een advocaat in Californië. Onlangs betaalde hij de 200 dollar die nodig is om een voorstel in te dienen voor een referendum. Mocht hij de benodigde 365,880 handtekeningen weten te verzamelen dan zal er inderdaad een referendum over zijn voorstel worden gehouden. Dat voorstel kreeg de titel ‘Sodomite Suppression Act’ mee en als het zou worden aangenomen dan zou het in Californië wet zijn dat homo’s “met een kogel door het hoofd ter dood worden gebracht, of door een andere handige methode.”
De wet is zo dat het feit dat het voorstel in strijd is met de Amerikaanse grondwet, niet betekent dat het voorstel kan worden tegengehouden. Uit frustratie daarover besloot Charlotte Laws zelf de strijd aan te gaan. Ook zij betaalde 200 dollar en diende de ‘Intolerant Jackass Act’ in. De tekst is nagenoeg hetzelfde als die van het voorstel van McLaughlin, alleen gericht op een andere groep: intolerante eikels als McLaughlin. Die hoeven wat haar wetsvoorstel betreft niet dood, maar moet ten minste 12 maanden lang 3 uur per week een ‘sensitivity training’ volgen en 5000 dollar overmaken naar een organisatie van homo’s of lesbiennes.
flickr_gay
charlotte
Desgevraagd zegt Laws overigens dat het niet haar bedoeling is dat haar voorstel ook echt wet wordt.
CC Foto: Nathan Rupert  

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.