4

&… Whitney Houston herdacht bij Grammy-uitreikingen

Grammy's in teken van overlijden Whitney Houston... Advocaat Bram Moszkowicz hoofdredacteur mannenblad… Voortvluchtige dealer opgepakt, met dank aan Facebook… Psychiatrische patiënten naar de rechter…

Ander nieuws van vandaag


De 54ste uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles stond in zijn geheel in teken van het overlijden van souldiva Whitney Houston. Ze werd door alle sprekers herdacht, met als hoogtepunt een vertolking van Houstons wereldhit (maar oorspronkelijk een nummer van Dolly Parton) ‘I will always love you’ door zangeres Jennifer Hudson. Zangeres Adele kwam als grote winnares uit de bus, ze sleepte, letterlijk, zes prijzen in de wacht. De band de Foo Fighters wonnen er vijf.

Advocaat Bram Moszkowicz is de gasthoofdredacteur van mannenblad Louder. Hij interviewt in het blad onder meer boezemvriend Winston Gerstanowitz over hun vriendschap, hun ambitie om samen een talkshow te presenten en hun joodse afkomst. Moszkowicz komt als hoofdredacteur in het rijtje van Radio 538-dj’s Jeroen Nieuwenhuize, Edwin Evers, Tim Klijn en Armin van Buuren.

Het is de Siciliaanse drugsdealer Michele Grasso niet gelukt uit handen te blijven van de politie. Hij dacht in Groot-Brittannië wel ‘veilig’ te zijn, maar plaatste een foto van zichzelf in Madame Tussauds in Londen op Facebook, waardoor de politie zijn locatie toch kon achterhalen. Gevalletje workshop social media?

Een aantal psychiatrische patiënten stappen samen met het Landelijk Platform GGz naar de rechter. Ze willen een oordeel over de invoering van de eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg. Sommige patiënten kunnen door de invoering hiervan geen zorg meer krijgen, omdat de financiële drempel te hoog is. Het platform wil nu weten of de maatregel in strijd is met de Zorgverzekeringswet.

Zou een telefoon-app de redding kunnen zijn voor mensen met depressie? Volgens de makers van Mobilyze! wel. De app zou de frequentie van telefoongesprekken, smsjes en e-mails kunnen nagaan en aan de hand daarvan kunnen opmaken of iemand zich isoleert. Ook zou de GPS-functie kunnen aantonen of iemand al dagen ‘thuis ligt te liggen’.

Morgen is het weer 14 februari, ofwel: Valentijnsdag. Het sociale netwerk Facebook heeft in aanloop hiernaar een top tien gemaakt van nummers waar de gebruikers naar luisteren op Spotify, vlak nadat ze op Facebook hun relatiestatus in ‘vrijgezel’ of ‘in een relatie’ hebben veranderd.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)