Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

WHO: 'GSM-gebruik mogelijk kankerverwekkend'

  •  
01-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
Mobieltelefoneren_300.jpg
Raad van Europa adviseert om mobiele telefoons uit scholen te weren
Met de komst van de populaire smartphones heeft haast niemand het meer over het stralingsgevaar van gsm’s die niet zo onschuldig lijkt. De Wereldgezondheidsorganisatie concludeert uit een onderzoek naar kanker dat het gebruik van mobiele telefoons ‘mogelijk kankerverwekkend’ kan zijn voor de mens.
De Raad van Europa heeft de gevaren van veelvuldig gsm-gebruik al een tijdje hoog op de agenda staan. Twee weken geleden adviseerden zij gsm’s uit scholen te weren vanwege het stralingsgevaar. In de Belgische krant De Morgen reageert Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (Groen!) geschokt.
Een opvallend besluit als je bedenkt dat de WHO een erg voorzichtige organisatie is in uitspraken over dergelijke gezondheidseffecten.
De 31 experts van de WHO kwamen tot de conclusie dat de mogelijke ‘carcinogene effecten’ van het mobiele telefoon gebruik kankerverwekkend zijn. Eerdere studies toonden aan dat regelmatig gsm-gebruik een ernstig verhoogd risico op glioom veroorzaakt. Dat is een vorm van hersenkanker die waarschijnlijk voorkomt door het veelvuldig aandrukken van de gsm tegen het hoofd.
cc-foto: Ed Yourdon

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.