29

Who needs e-readers, boeken lezen doe je straks op je mobiel

Grote uitgeverijen komen met 'Spotify voor boeken' 

Twee grote uitgeverijen werken aan een Nederlandse streamingdienst voor boeken naar het model van Spotify en Netflix: voor een vast maandelijks bedrag kunnen abonnees onbeperkt lezen uit een catalogus van duizenden populaire e-boeken. Dat meldt nrc.next.

WPG en LannooMeulenhoff, de uitgeefconcerns die dienst gaan opzetten, vertegenwoordigen samen bijna de helft van de Nederlandstalige e-boekenmarkt. Ze hopen op deze manier piraterij van e-boeken tegen te gaan. Nieuwe boeken moeten dan ook meteen in de catalogus komen te staan.

Voor lezers ligt het voordeel vooral in het gebruiksgemak. “Geen gedoe meer met bestanden overzetten van het ene naar het andere apparaat”, zegt projectleider Lisa van den Herik. “Je hebt de hele catalogus direct op je computer, telefoon of tablet tot je beschikking.”

Ook auteurs zouden baat hebben bij de dienst. Zij krijgen een hogere vergoeding naarmate hun boeken meer en langer worden gelezen. Wat een maandabonnement gaat kosten, is nog niet bekend. De ‘boekenspotify’ moet nog dit jaar in Nederland en België verschijnen, aldus nrc.next.

Foto-cc: Marc Falardeau

Geef een reactie

Laatste reacties (29)