Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

WHO: Oxford-vaccin is geschikt voor 65-plussers

  •  
10-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bewoners woonzorgcentrum krijgen eerste vaccinatie

© MONSTER - Medewerkers bezig met optrekken van het coronavaccin in woonzorgcentrum Westerhonk. In het centrum voor mensen met een verstandelijke beperking van 's Heeren Loo is begonnen met het

De vaccindeskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) concluderen dat de inenting van AstraZeneca ook geschikt is voor 65-plussers. Daarover waren twijfels ontstaan, omdat de farmaceut te weinig onderzoeksgegevens had over de werkzaamheid bij ouderen.
Duitsland besloot daarom eind vorige maand om het vaccin dat is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Oxford, daarom alleen in te zetten voor mensen jonger dan 65 jaar. De Nederlandse Gezondheidsraad adviseerde om de inenting alleen te gebruiken bij mensen tussen de 60 en 64 jaar. En in België werd besloten om de inenting niet te geven aan 55-plussers.
De lidstaten van de Europese Unie hebben massaal ingezet op het Oxford-vaccin, dat aanmerkelijk goedkoper is dan de vaccins van Pfizer en Moderna.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.