Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wie is de slimste aap ter wereld?

  •  
20-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
281 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
In België is de strijd losgebarsten tussen Zoo Antwerpen en dierentuin Planckendael in Mechelen
‘Mensapen zijn de Christiano Ronaldo’s van de dierentuin’ meldt de website van de slimste aap ter wereld. ‘Het publiek komt speciaal langs om deze sterspelers te bekijken.’ Deze dieren worden nu echter met uitsterven bedreigd. De dierentuin van Mechelen en de dierentuin van Antwerpen willen dit niet onverstoord laten gebeuren en zijn daarom met elkaar de strijd aan gegaan. De gehele zomer zullen de apen in een wedstrijd strijden om wie ‘de slimste aap van de wereld’ is. Het doel: Inzamelen van één miljoen euro.
De Antwerp Chimps en de Mechelen Bonobos lossen puzzels op in een aantal wedstrijden. Het doel is uiteindelijk één miljoen euro binnen halen om de leefomgeving van de mensaap te verbeteren. Bijna alle mensapen zijn ernstig bedreigd in hun bestaan door illegale jacht, besmettelijke ziektes en vanwege het verdwijnen van hun natuurlijke habitat.
De actie is onderdeel van een grote Europese actie ter bewustmaking van de benarde situatie van mensapen. Georganiseerd door het KMDA, Koninklijke  Maatschappij voor Dierkunde in Antwerpen, samen met 300 andere dierentuinen in Europa.
Volg de competitie hier , en speel mee.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.