60

Wie laat Snowden binnen?

Ene na het andere land wijst asielaanvraag Snowden af ... SP en GroenLinks: Laat Snowden maar komen

Edward Snowden, de Amerikaanse klokkenluider die onder andere het PRISM afluisterschandaal aan het licht bracht, is nog steeds op de luchthaven in Moskou. Volgens de Russische President Vladimir Poetin, zou hij wel asiel kunnen krijgen in Rusland, op de voorwaarde dat hij onmiddellijk stopt met het lekken van geheimen. Diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Noorwegen, Spanje, Oostenrijk, Finland en Zwitserland, hebben inmiddels een asielverzoek van Snowden afgewezen. Volgens hen is een asielverzoek vanuit het buitenland niet mogelijk.

GroenLinks en de SP willen dat Snowden in Nederland asiel krijgt. Volgens Linda Voortman van GroenLinks is Snowden niet veilig in handen van de Amerikanen: 

GroenLinks wil dat NL asielaanvraag Snowdon snel verleent. Ervaringen met Manning laten zien dat VS slecht omgaat met klokkenluiders

De VS hebben het paspoort van Snowden inmiddels ingetrokken. Amnesty International noemt dat een schending van zijn mensenrechten. Het recht om asiel aan te vragen is universeel.

NOS: ‘Snowden nog nergens welkom
RTL Nieuws: ‘SP en GroenLinks: Laat Snowden maar komen

Geef een reactie

Laatste reacties (60)