7

Eric Wiebes mag op zijn eerste werkdag letterlijk puinruimen

Donderdagochtend hebben actievoerders Eric Wiebes direct met de stand van zaken in Groningen geconfronteerd: ze hebben op de stoep voor het ministerie van Economische Zaken een kuub Gronings puin gestort, dat ze hebben verzameld van een monumentale boerderij die door de aardbevingen vernield werd.

De actie wordt gevoerd door Groningers die samenwerken met Milieudefensie. ‘We laten met deze actie zien dat de nieuwe minister niet om het door de aardbevingen veroorzaakte puin in Groningen heen kan’ aldus Evert Hassink van Milieudefensie. Het zal moeite kosten om de grote stapel monumentale stenen te negeren. Helemaal in combinatie met de foto’s van vernielde panden die ertussen zitten.

Hassink uit zijn hoop dat Wiebes wél van aanpakken weet, in tegenstelling tot zijn voorganger Henk Kamp die volgens hem ‘met doekjes voor het bloeden zijn tijd heeft uitgezeten’. De actievoerders wilden daarom vooral de urgentie van het probleem aankaarten, en hopen Wiebes een inwerkdossier aan te mogen bieden.

RTV Noord: Actievoerders dumpen puin bij Wiebes op de stoep

cc-foto: apalca

Geef een reactie

Laatste reacties (7)