Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wiebes nu al onder vuur

  •  
06-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wiebes_300_01.jpg

Staatssecretaris had als topambtenaar papieren dubbelfunctie

Eric Wiebes, de van alle kanten bewierookte opvolger van niksweter Frans Weekers als staatssecretaris van Financiën, blijkt ook al iets over het hoofd gezien te hebben. Het Financieele Dagblad ontdekte dat Wiebes in zijn tijd als topambtenaar op Economische Zaken ook ongemerkt directeur was van een BV die verbonden was aan een adviesbureau.
De nieuwe staatssecretaris van Financiën, VVD’er Eric Wiebes, heeft zijn baan bij het ministerie van Economische Zaken (EZ) in de periode 2004 tot 2009 gecombineerd met het mededirecteurschap van een holding die eigenaar was van een adviesbedrijf. (…) Volgens het ministerie van Financiën is er in de praktijk nooit sprake geweest van een combinatie van functies. Jodocus Management Services van Wiebes stond ten onrechte bij de KvK vermeld als directeur van OC&C Strategy Consultant België Holding, aldus een woordvoerder. 
Wiebes was eerst directeur marktwerking bij EZ en vanaf 2007 werd hij plaatsvervangend secretaris-generaal. Hij had gemeld dat het om een ‘slapende BV zonder activiteiten’ ging. Dat klopte niet want het bedrijf ondersteunde financieel de Belgische holding. Volgens de toenmalige accountant van Wiebes is er sprake geweest van een administratieve fout en had Wiebes de bv in de praktijk al in 2004 laten terugtreden als directeur. De fout is rechtgezet toen deze in 2009 werd ontdekt.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.