Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wiegel: Minder ziekenhuizen, meer privéklinieken

  •  
10-09-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
180 keer bekeken
  •  
ANP-SloopZiekenhuis300.jpg
Voorzitter Zorgverzekeraars Nederland en prominent VVD'er zoekt (opnieuw) ruzie met de Nederlandse Vereniging Ziekenhuizen
Hans Wiegel denkt dat Nederland best toe kan met minder ziekenhuizen. “Ik zie op bepaalde plekken, in steden, maar ook in sommige landelijke gebieden, soms wel twee of drie ziekenhuizen vlak bij elkaar liggen. Dan vraag ik mij af of dat erg efficiënt is”, zegt de voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland en VVD-prominent in een interview met het AD van zaterdag.
Wiegel noemt als voorbeeld Leeuwarden, waar één van de drie ziekenhuizen overbleef. “Dat leverde een enorme besparing op, terwijl de zorg voor patiënten er niet onder leed”, zegt hij in het AD. Privéklinieken mogen het van de VVD’er overnemen. Die werken vaak veel goedkoper dan reguliere ziekenhuizen.
De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen reageert in de krant woedend op Wiegels suggestie. “De roep om minder ziekenhuizen is voorbarig en totaal niet beargumenteerd”, zegt voorzitter Roelf de Boer. Volgens hem strook de visie van Wiegel ook niet met het beleid van minister van Volksgezondheid Edith Schippers. “Zij wil de zorg juist dichtbij de burger, toegankelijk en laagdrempelig.”
Tussen Wiegel en de ziekenhuizen botert het al een tijdje niet. Vorige week streek de voorzitter van de verzekeraars de ziekenhuizen al tegen de haren in door te zeggen dat ze in 2012 niet meer patiënten mogen behandelen dan dit jaar.
FOTO: De sloop van het Vlieland ziekenhuis in Schiedam
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.