92

Wientjes: Uiteenvallen FNV schuld SP

'SP heeft het poldermodel kapot gemaakt door vast te houden aan pensioenleeftijd'

Het uiteenvallen van de FNV is de schuld van de SP. Dat stelt Bernard Wientjes in een interview met Nu.nl. De partij hield vast aan de pensioenleeftijd en weigerde in te schikken met als gevolg dat voormalig FNV-voorzitter Agnes Jongerius moest opstappen, aldus Wientjes.

Update:

Emile Roemer heeft inmiddels op de SP-site op Wientjes gereageerd:

Bernard Wientjes, voorzitter van de vereniging van grote bedrijven, probeert uit alle macht de verkiezingen naar zijn hand te zetten. Hij maakt van VNO-NCW een frontorganisatie voor rijk en rechts Nederland. Maar verkiezingen zijn voor burgers, niet van bazen.”

Eerder:
De stevige campagne binnen de FNV om de pensioenleeftijd van 65 jaar te behouden komt volgens Wientjes door de SP. “Bij elke actie stond de SP met een spandoek waarop stond 65 blijft 65.”

De voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW is boos dat de SP na jaren van volharding, nu toch kiest voor uiteindelijke verhoging. “Dat is een U-bocht van ongekende omvang. Onvoorstelbaar.”

Wientjes:

De SP heeft het poldermodel bijna kapot gemaakt. Ze hebben heel bewust en op ernstige wijze door een oorlog binnen de FNV te ontketenen het overlegmodel beschadigd […] Maar die draai, die hadden ze een half jaar geleden al moeten maken. Dan hadden we nu waarschijnlijk geen uiteengevallen vakbeweging gehad.

Lees hier het hele interview met Wientjes

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (92)