Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wietpas? Dan kweekt Amsterdammer zelf

  •  
22-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_growshop300.jpg
Gemeente wil shops spreiden tegen overlast. Uit eigen onderzoek blijkt dat het met overlast meevalt
Een kwart van de Amsterdammers die wiet roken wil zelf zijn wiet gaan kweken als het pasjessysteem voor coffeeshops doorgaat, meldt het AD woensdag. Een andere optie is het direct kopen bij een teler. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de gemeente Amsterdam dat vandaag is bekendgemaakt.
Het AD schrijft dat slechts 30 procent van de ondervraagden zegt zich te zullen registreren als het nieuwe beleid wordt ingevoerd. Voor het onderzoek zijn 1214 coffeeshopbezoekers en 66 exploitanten geïnterviewd en zijn observaties gedaan in 59 Amsterdamse coffeeshops.
Exploitanten en bezoekers vrezen dat de invoering van de wietpas leidt tot de terugkeer van de straathandel in softdrugs, waardoor vermenging met de handel in harddrugs zal ontstaan. De gemeente wil coffeeshops spreiden door de stad. Dat moet overlast tegengaan. Overigens blijkt uit het onderzoek dat het met de overlast door coffeeshops wel meevalt.
Foto-cc: Adam Ross
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.