46

‘Wietpas op tafel bij formatie’

Toegenomen overlast op plekken waar de wietpas al is ingevoerd dwingt tot heroverweging 

Het lijkt erop dat de wietpas niet landelijk ingevoerd zal worden op 1 januari. Dat schrijft althans het AD donderdag. De krant baseert zich op ‘Haagse bronnen’. Die melden dat formatiepartners VVD en PvdA werken aan een compromis, waarbij Nederlandse klanten zich niet meer hoeven te registreren bij coffeeshops. Buitenlanders zouden nog wel worden geweerd.

VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) noemde de wietpas onlangs nog ‘een groot succes’. De minister komt eind deze maand met een evaluatie. Onderhandelingspartner PvdA is altijd fel tegenstander geweest, omdat de problemen al te voorzien waren. 

In Breda heeft de invoering van de wietpas inmiddels geleid tot een ‘forse toename’ van overlast voor bewoners, zo is uit onderzoek gebleken. Mensen kopen steeds vaker drugs op straat kopen. Het aantal meldingen van illegale straathandel bij de politie is toegenomen van 31 procent in 2011 naar 65 procent dit jaar. Voor de coffeeshop betekent het fors minder bezoekers.

AD: Wietpas minder streng voor Nederlandse klanten

Foto-cc: Andre Bulber

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)