50

Wij willen tepels!

Van Instagram mag je de tieten van Chrissy Teigen niet zien, van ons wel ... En 3 andere manieren om te protesteren tegen tepelfobie

Tepels en sociale media, de twee hebben al tijden ruzie. Althans, wanneer de tepel aan een vrouwenborst kleeft. Dan vinden de bazen bij Facebook en Instagram ze niet oké. Voor mannentepels zijn ze niet bang, dus mogen foto’s daarvan wel de online wereld overgaan. Zelfs foto’s van vrouwen die borstvoeding geven worden vaak verwijderd, want ‘oh jee, vrouwentiet’. Maar niet gevreesd, voor die vrouwentepelfobie is nu dé oplossing gevonden.

Facebook heeft onlangs het beleid ten aanzien van borstvoedende vrouwen gewijzigd. Ook mogen vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan foto’s daarvan (en eventueel hun nog resterende borst) publiceren. Maar voor de gezonde, kinderloze of niet-borstvoedende tepel is nog steeds geen ruimte.

Op sociale media gaat daarom onderstaande foto rond, met een ‘template’ van een mannentepel. Knip hem uit, plak hem over de vrouwentepel en voilà, je schendt geen regels meer. 

#FreeTheNipple
Het protest tegen de tepelfobie van sociale media groeit overigens met de dag. Zo plaatst het 29-jarige model Chrissy Teigen geregeld pikante foto’s van zichzelf op Instagram, maar het medium verwijdert iedere foto waar ook maar een hint van een tepel op staat. Zo ook onderstaande foto. Het model laat het hier echter niet bij en blijft volhardend foto’s van haar blote bast publiceren. Wij zeggen: doen!

3 andere manieren om te protesteren tegen tepelfobie
Gelukkig laten de meeste vrouwen zich niet kennen. De een na de andere ludieke actie tegen de tepelfobie wordt bedacht. 

1. TaTa Top
Zo steken de makers van de TaTa top hun middelvinger op naar censuur van de vrouwentepel met een bikini waar tepels op gedrukt zijn. Toegegeven, ze zijn niet de eersten: ontwerper Vivienne Westwood ‘shockeerde’ de wereld eerder al, in het kader van #FreeTheNipple, met t-shirts waar borsten op geprint zijn.

2. Tepelhoedje
Je kunt als vrouw ook gebruik maken van een tepelhoedje. En dan niet zo’n ding dat pijnlijke en kapotte tepels moet voorkomen bij borstvoeding, maar een letterlijke. Zoals in de foto hieronder van Chris Alban Hansen.

3. Tepelgalore
De meest effectieve manier zal echter zijn om niet te zwichten voor de censuur, door als vrouw en masse foto’s van ontblote borsten te blijven publiceren. Maar misschien nog belangrijker is het om vrouwen die zo vrijgevig zijn, niet langer te slut shamen

(Onderstaande foto is afkomstig van Instagram, om verwijdering te voorkomen zijn de tepels gecensureerd.)

FREE THE NIPPLE from Parker Laramie on Vimeo.

cc-foto: Free The Nipple Instagram

Geef een reactie

Laatste reacties (50)