Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wijffels: Nederlandse banken niet splitsen

  •  
03-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wijffels_300_03.jpg
Maar elders in Europa wel nodig
In Nederland zijn geen banken die hun risicovolle handelsactiviteiten moeten scheiden van de onderdelen voor consumenten.
Bekijk de video in andere formaten. Dat zei voormalig topman van de Rabobank Herman Wijffels in Nieuwsuur. Wijffels is lid van de commissie-Liikanen, die de Europese Commissie adviseert over de bankensector. De commissie is ingesteld als antwoord op de kredietcrisis om te adviseren hoe de regels voor banken kunnen worden aangescherpt om te voorkomen dat banken teveel risico lopen en dan failliet gaan. En om te voorkomen dat er geld van de belastingbetaler bij moet, als ze toch failliet gaan.
De commissie bracht gisteren zijn rapport uit, waarin wordt gepleit voor het opsplitsen van banken, waarvan het risicovolle gedeelte groter is dan ongeveer een kwart van de activiteiten. Die zijn er volgens Wijffels niet in Nederland.
Gesprek met Wijffels vanaf 26:15
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.